investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Akcionáři KB rozhodli nevyplatit dividendu

21.04.2021

Valná hromada Komerční banky rozhodla nevyplatit dividendu z loňského zisku...

Valná hromada Komerční banky rozhodla nevyplatit dividendu z loňského zisku náležícího akcionářům 6,93 miliardy Kč. Celý zisk bude převeden na účet nerozděleného zisku minulých let. Banka o tom dnes informovala ČTK.

V aktuálním režimu podléhají dividendové platby souhlasu České národní banky, řekl ČTK analytik Tomáš Pfeiler. Komerční banka disponuje robustní kapitálovou vybaveností, takže si podle něj výplatu dividend může dovolit.


"Nicméně podle posledních známých informací by měla ČNB vydat stanovisko ohledně schválené výše dividend pro jednotlivé finanční domy v průběhu třetího kvartálu letošního roku," uvedl Pfeiler. KB by v takovém případě svolala mimořádnou valnou hromadu, kde by se o výplatě dividendy hlasovalo. Podle limitů ČNB by Komerční banka mohla vyplatit dividendu 30 korun na akcii, dodal.


Tip: Tip 10 důvodů proč investovat do zlata   Investice do zlata   Jak investovat do zlata


Valná hromada v souvislosti s končícím funkčním obdobím opětovně zvolila do dozorčí rady Petra Dvořáka a Giovanniho Lucu Somu. Nově do ní zvolila Alvara Hueteho Gomeze a Jarmilu Špůrovou, která nahradí ve funkci nahradí Maylis Coupetovou, pověřenou jinými úkoly v rámci mateřské Société Générale.


Komerční bance loni klesl čistý zisk o 45,3 procenta na 8,2 miliardy korun. Nepatrně vzrostly provozní náklady, provozní zisk byl nižší o 16,8 procenta, dosáhl 14,7 miliardy korun. Vklady klientů i úvěry meziročně vzrostly.


Banka je mateřskou společností Skupiny KB a součástí mezinárodní skupiny Société Générale. Patří mezi přední bankovní instituce v ČR i v regionu střední a východní Evropy. Hlavním akcionářem KB je francouzská Société Générale s podílem 60,35 procenta.


Zdroj: ČTK




"Centrální banky v rámci boje proti negativním důsledkům pandemie koronaviru prudce snížily úrokové sazby v zemích po celém světě. To mělo negativní dopad na komerční banky, kterým se tímto krokem snížily úrokové výnosy."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top