investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Akcie v USA zahájily den růstem, i když výsledek voleb je nejistý

04.11.2020

Hlavní akciové indexy ve Spojených státech zahájily dnešní obchodování růstem, i když výsledek...

Hlavní akciové indexy ve Spojených státech zahájily dnešní obchodování růstem, i když výsledek prezidentských voleb v USA je zatím nejistý. Investoři předpovídali vítězství kandidáta Demokratické strany Joea Bidena, problémem by mohla být nejistota, kterou dosavadní sčítání hlasů přineslo.

Krátce před 16:00 SELČ si Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, připisoval více než 1,5 procenta na 27.906 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 přidával zhruba 1,9 procenta na 3434 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite měl k dobru asi 2,8 procenta na 11.480 bodů.


Souboj kandidáta demokratů Joea Bidena a republikánského obhájce úřadu Donalda Trumpa je nečekaně těsný. Současný prezident si stejně jako před čtyřmi lety vede lépe, než předpokládala naprostá většina předvolebních průzkumů.


Zdroj: ČTK



"V případě vítězství Joe Bidena lze očekávat, že budou rušena Trumpova opatření z uplynulých čtyř let. Tím by se Spojené státy vrátily k politice Baracka Obamy, která měla negativní dopady na stará odvětví ekonomiky. Pravděpodobně by rovněž byly prosazovány přísnější ekologické limity."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top