investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ceny potravin v České republice klesají tři měsíce v řadě

17.04.2024
cenaekonomikavýrobačesko

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

17.04.2024
evropapenízeusačesko

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Akcie v USA výrazně posílily

20.07.2022

Širší index S&P 500 vzrostl o 2,76 procenta na 3936,69 bodu...

Americké akcie dnes výrazně posílily, přispěly k tomu překvapivě příznivé čtvrtletní výsledky některých podniků. Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si dnes připsal 2,43 procenta a uzavřel na 31.827,05 bodu. Širší index S&P 500 vzrostl o 2,76 procenta na 3936,69 bodu a index Nasdaq Composite, v němž je zastoupeno mnoho firem z odvětví vyspělých technologií, se zvýšil o 3,11 procenta na 11.713,15 bodu.

"Firemní výsledky překonávají zhoršená očekávání," uvedl podle agentury Reuters analytik Paul Kim ze společnosti Simplify Asset Management. "Takže nevidíme tak velké dopady přísnější měnové politiky a inflace na tržby, jak jsme se obávali," dodal.

Očekávání analytiků dnes překonaly například čtvrtletní výsledky výrobce hraček Hasbro. Akcie společnosti International Business Machines (IBM) nicméně výrazně oslabily, protože firma varovala, že nepříznivý vývoj měnových kurzů by ji v celém letošním roce mohl připravit o zhruba 3,5 miliardy dolarů (téměř 84 miliard Kč).

Na devizovém trhu dnes dolar pokračoval v poklesu vůči euru. Jednotná evropská měna těžila ze zprávy agentury Reuters, podle které představitelé Evropské centrální banky (ECB) zvažují, že na svém čtvrtečním zasedání zvýší základní úrokovou sazbu o půl procentního bodu, tedy výrazněji, než se očekávalo. Kolem 22:00 SELČ si euro vůči dolaru připisovalo zhruba 0,8 procenta na 1,0225 USD.

Jednotná evropská měna tak pokračuje v oživování poté, co se minulý týden poprvé od prosince 2002 propadla pod paritu s dolarem. "Kurzy měn se nadále točí kolem očekávání ohledně politiky centrálních bank," uvedl podle agentury Reuters analytik Joe Manimbo ze společnosti Western Union Business Solutions.


Zdroj: ČTK


Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Pro dlouhodobé investory se z historického hlediska jeví jako nejvýhodnější investice do akcií. Nyní lze akcie nakupovat s výraznými slevami a jelikož se zatím vždy stalo, že americké akciové indexy se po všech krizích oklepaly a vystoupaly na nová historická maxima, je vhodné se na současnou situaci dívat jako na zajímavou příležitost k nákupu.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top