investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Akcie v USA opět posílily

21.07.2022

Díky pozitivnímu výhledu internetové televize Netflix a dobrým kvartálním výsledkům...

Akcie ve Spojených státech uzavřely včerejší obchodování se zisky. Díky pozitivnímu výhledu internetové televize Netflix a dobrým kvartálním výsledkům dalších firem posilovaly růstové akcie. Na devizovém trhu zpevňoval dolar.

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, přidal 0,15 procenta a uzavřel na 31.874,84 bodu. Širší index S&P 500 vzrostl o 0,59 procenta na 3959,90 bodu a index Nasdaq Composite, v němž je zastoupeno mnoho firem z odvětví vyspělých technologií, se zvýšil o 1,58 procenta na 11.897,65 bodu.

Akcie Netflixu v závěru přidaly 7,35 procenta poté, co společnost předpověděla, že se během třetího čtvrtletí vrátí k růstu počtu předplatitelů a co ve druhém čtvrtletí zaznamenala menší než očekávaný pokles předplatitelů. Několikaprocentní zisky zaznamenaly i akcie velkých technologických společností Apple, Amazon, Microsoft a Meta.

"Právě teď se zdá, že investoři jsou ochotnější odměňovat než trestat, protože v jejich náladě je již započteno mnoho pesimismu," řekl analytik Steve Sosnick ze společnosti Interactive Brokers. "Pokud společnosti dokážou vykázat nějaké slušné výsledky, mohlo by to lidi přimět spíš nakupovat než prodávat," dodal.

Dolar posiluje vůči euru před čtvrtečním rozhodnutím Evropské centrální banky (ECB) o úrokových sazbách. Jednotná evropská měna ale za poslední tři obchodní dny přidala zhruba dvě procenta díky očekávání, že by ECB mohla základní úrokovou sazbu zvednout o půl procentního bodu a že by se měl po údržbě spustit plynovod Nord Stream 1, kterým vede z Ruska do Německa.

Krátce před 22:00 SELČ přidával dolarový index, jenž vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, 0,35 procenta na 107,06 bodu. Euro k dolaru ztrácelo 0,5 procenta na 1,0178 USD.


Zdroj: ČTK

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Legendární investor Warren Buffet kdysi prohlásil, že pokud vlastníte akcie úžasné firmy s úžasným vedením, tak ideální délka držení takovýchto akcií je napořád.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top