investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Akcie Tesly od doby, kdy Musk oznámil převzetí Twitteru, ztratily 35 %

06.11.2022

Technologický index Nasdaq za tu odepsal jen 18 procent...

Akcie výrobce elektrických vozů Tesla od doby, kdy její šéf Elon Musk poprvé oznámil převzetí Twitteru, ztratily 35 procent. Technologický index Nasdaq za tu odepsal jen 18 procent. Informuje o tom server CNBC.

V pátek akcie Tesly klesly o 3,6 procenta. Celý trh přitom po sérii ztrát v posledním pracovním dni posílil.

Musk oznámil, že se dohodl na koupi Twitteru 25. dubna 2022. Akcie Tesly uzavřely ten den na 332,67 dolaru a v pátek na konci tohoto týdne, kdy se převod firmy dokončil, uzavřely obchodování na 207,47 dolaru.

Investor hedgeových fondů Ron Baron, který je nyní akcionářem Muskovy Tesly, SpaceX i Twitteru a který je obecně optimistický ohledně Muskových obchodů, se v pátek na 29. výroční konferenci Baron Investment Conference nejbohatšího muže planety zeptal, jak hodlá dostát svým mnoha povinnostem.

"Moje pracovní vytížení vzrostlo z přibližně 78 hodin týdně, nevím, na pravděpodobně 120,“ odpověděl mu Musk. "Jakmile se Twitteru vytyčí správný směr, myslím, že bude mnohem snazší ho spravovat než řídit SpaceX nebo Teslu," dodal.

Musk šéfuje satelitní internetové společnosti a výrobci znovupoužitelných raket SpaceX a nadnárodní společnosti pro výrobu elektrických vozidel a udržitelné energie Tesla. Financoval a založil společnost na výrobu mozkových čipů Neuralink a firmu na stavbu tunelů The Boring Company. Nyní sám sebe nazývá "Chief Twit" šéfem Twitteru, který převzal za 44 miliard dolarů (1,1 bilionu Kč) a sám ho řídí.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top