investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Akcie společnosti DoorDash úspěšně vstoupily na burzu

10.12.2020

Akcie americké společnosti DoorDash, která se specializuje na rozvoz jídla, při svém...

Akcie americké společnosti DoorDash, která se specializuje na rozvoz jídla, při svém dnešním debutu na newyorské burze prudce posílily. Primární veřejná nabídka akcií firmy DoorDash v letošním roce patří k největším ve Spojených státech. Společnost DoorDash prodejem akcií získala 3,37 miliardy dolarů (zhruba 73,5 miliardy Kč), napsala agentura Reuters.

Firma DoorDash své akcie v rámci primární emise ocenila na 102 dolarů za kus, což celý podnik ohodnotilo na zhruba 39 miliard dolarů (850 miliard Kč). Dnešní obchodování akcie zahájily na 182 dolarech. Později vystoupily až na 195,5 dolaru, oproti emisní ceně tak vykazovaly nárůst o téměř 92 procent.


Společnost DoorDash byla založena v roce 2013. Firma nyní těží z růstu poptávky po rozvozu jídel, za kterým stojí pandemie covidu-19. Tržby společnosti v letošních prvních třech čtvrtletích vzrostly na 1,9 miliardy dolarů z 587 milionů ve stejném období loňského roku, napsal server CNBC.


Ve čtvrtek se na americkém trhu Nasdaq začne obchodovat s akciemi společnosti Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromí. Firma hodlá v rámci primární veřejné nabídky prodat 51,6 milionu akcií. Mohla by tak získat přes tři miliardy dolarů.


Zdroj: ČTK



"Z pohledu investorů jsou IPO zajímavá, protože bývají podhodnocená. To investorům umožňuje realizovat výhodné obchody."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top