investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Akcie SAB Finance se budou obchodovat na pražské burze

21.01.2021

Pražská burza přijala akcie společnosti SAB Finance na trh Standard Market, který je součástí...

Pražská burza přijala akcie společnosti SAB Finance na trh Standard Market, který je součástí regulovaného trhu pražské burzy. Obchodovat se s nimi začne 28. ledna 2021. BCPP o tom dnes informovala ČTK. SAB Finance je předním zprostředkovatelem devizových obchodů pro firemní klientelu v Česku.

Obchodování bude zahájeno na ceně 10.560 Kč. Jde o cenu, za kterou jsou akcie nabízeny v rámci veřejné nabídky. "Věříme, že si akcie najde místo mezi investory a zařadí se mezi vyhledávané dividendové tituly," uvedl generální ředitel BCPP Petr Koblic.


"Je to pro nás další významný milník. Pro investory jsou konzervativní dividendové akcie SAB Finance určitě zajímavou příležitostí a naší skupině tento krok přináší možnost ještě více posílit pozici v mezinárodním bankovním sektoru," doplnil zakladatel SAB Finance Radomír Lapčík.


Každá nová akcie v nabídce českých investorů je pozitivní zprávou, řekl ČTK výkonný partner poradenské firmy Starteepo František Bostl. Akcii SAB Finance však vnímá spíše jako doplněk portfolia k akciím bank, tedy Komerční banky, Erste či Monety. Určitě podle něj nejde o konzervativní dividendovou investici, jak firma sama prezentuje. Investoři by tak neměli zapomínat na diverzifikaci (rozložení) portfolia, dodal.


Trh Standard pražské burzy je určen pro obchodování velkých emisí českých i zahraničních společností. Hlavním trhem burzy je Prime Market, určený pro obchodování nejprestižnějších akcií českých i zahraničních společností. Na emise obchodované v tomto trhu jsou kladeny nejpřísnější podmínky.


SAB Finance působí na trhu více než 15 let a poskytuje své služby zhruba 18.000 firemních klientů. Poslední auditovaný obrat za rok 2019 byl více než 280 miliard korun. Zisk společnosti za rok 2020 se odhaduje na 138 milionů korun a plánovaný zisk pro rok 2021 činí 168 milionů korun. Aktuálně má ve svém portfoliu téměř 18.000 klientů.


Zdroj: ČTK



"Z pohledu investorů jsou IPO zajímavá, protože bývají podhodnocená. To investorům umožňuje realizovat výhodné obchody."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top