investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Akcie kryptoměnové burzy Coinbase dál sílí, přispěl zájem vlivné investorky

15.04.2021

Akcie kryptoměnové burzy Coinbase Global, s nimiž se ve středu začalo obchodovat...

Akcie kryptoměnové burzy Coinbase Global, s nimiž se ve středu začalo obchodovat na americkém trhu Nasdaq, dnes dál zpevňují. Před zahájením obchodování přidávaly kolem deseti procent. Podnik je provozovatelem největší kryptoměnové burzy ve Spojených státech a jeho tržní hodnota po prvním dnu na burze činila zhruba 83 miliard dolarů (1,8 bilionu Kč). Přechodně se dostala až nad 100 miliard USD, takže v té chvíli měl Coindesk větší hodnotu než britský ropný gigant BP, uvedl zpravodajský server BBC.

K růstu kurzu patrně přispěla i zpráva, že akcie Coinbase nakoupila za 246 milionů dolarů společnost Ark Investment, který vede vlivná investorka Cathie Woodová. Tři burzovně obchodované fondy (ETF) společnosti Ark úhrnem získaly 749.205 akcií Coinbase.


Investiční společnost zároveň prodala za 4,4 milionu dolarů podíl ve společnosti InterContinental Exchange (ICE), která je vlastníkem akciové burzy v New Yorku (NYSE), a také akcie výrobce elektromobilů Tesla zhruba za 178 milionů dolarů. Americká automobilka i tak zůstává největší investicí společnosti Ark.


Woodová svou investiční společnost založila v roce 2014. Soustředí se na firmy, v nichž vidí potenciál nastolit nový trend. Poslední dobou se ale společnost Ark dostala do centra pozornosti kvůli riziku, které je s takovým výběrem investic spojeno. Zatímco loni investiční společnost Woodové klientům investice výrazně zhodnotila, letos některé její EFT citelně oslabily.


Vstup burzy Coinbase na akciový trh byl podle agentury Reuters klíčovým mezníkem ve vývoji digitálních měn a přichází v době růstu jejich hodnoty. Cena nejznámější kryptoměny bitcoin se tento týden vyšplhala na další rekord a přiblížila se hranici 65.000 dolarů. Jen od prosince si bitcoin připsal kolem 120 procent.


Kolem poledne si akcie Coinbase připisovaly asi deset procent na 362 dolarů, což je stále nižší cena než 381 dolarů, s kterou firma středeční obchodování zahájila.



Zdroj: ČTK




"Díky vstupu společnosti Coinbase na burzu se otevřela brána do světa kryptoměn pro akciové investory. Tím se kryptoměny budou etablovat v investičním světě a mnozí investoři na ně přestanou hledět skrz prsty."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top