investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Airbus plánuje v první polovině letošního roku najmout 6000 zaměstnanců

19.01.2022

Evropský výrobce letadel Airbus plánuje v první polovině letošního roku najmout 6000 nových zaměstnanců...

Evropský výrobce letadel Airbus plánuje v první polovině letošního roku najmout 6000 nových zaměstnanců, aby tak obnovil stav pracovních sil po hlubokých škrtech v době pandemie nemoci covid-19. Pracovní místa vzniknou po celém světě a ve všech divizích. Vyplývá to z dnešního prohlášení firmy.

Firma také dodala, že po první vlně najímání nových zaměstnanců znovu posoudí další potřeby. Na konci loňského září měla firma po celém světě téměř 126.000 zaměstnanců.


Rozhodnutí naznačuje rostoucí optimismus společnosti Airbus ohledně toho, že letecký průmysl by se mohl konečně dostat z koronavirové krize, uvedla agentura Bloomberg. Firma se mimo jiné připravuje na zvýšení výroby vlajkového úzkotrupého letadla A320 a jejím cílem je do poloviny příštího roku překonat výrobu před pandemií.


Airbus v dubnu 2020 omezil program výroby letadel o zhruba třetinu, což vyvolalo vlnu propouštění. Od roku 2019 Airbus podle svého vyjádření zrušil přibližně 9000 pracovních míst. To znamená, že i po náboru nových zaměstnanců bude mít stále méně pracovníků než před pandemií.


Airbus má v plánu představit do roku 2035 letadlo na vodíkový pohon. Zhruba čtvrtina nových pracovních míst bude zaměřena na dlouhodobé projekty jako dekarbonizace, digitální transformace a kybernetické technologie. Třetina z celkového počtu nových míst má být určena mladým absolventům.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Letecké společnosti patřily mezi nejvíce zasažené v rámci koronavirové krize. Jedním z důsledků pandemie totiž bylo výrazné snížení zájmu lidí o létání.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top