investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Airbnb poskytne bezplatné ubytování pro 20.000 afghánských uprchlíků

24.08.2021

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává krátkodobé ubytování v soukromí, poskytne...

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává krátkodobé ubytování v soukromí, poskytne v celém světě bezplatné ubytování pro 20.000 afghánských uprchlíků. Oznámil to dnes šéf společnosti Brian Chesky. Program začne okamžitě a za pobyty zaplatí Airbnb, uvedl Chesky na twitteru.

"Vysídlení a přesídlení afghánských uprchlíků do USA a jinam je jednou z největších humanitárních krizí naší doby," uvedl Chesky v jednom z příspěvků. Firma podle něj bude těsně spolupracovat s nevládními organizacemi i svou neziskovou divizí Airbnb.org, která poskytuje ubytování lidem v nouzi po přírodních katastrofách a jiných krizích. Chesky nesdělil, na jak dlouho budou uprchlíci ubytováni nebo jak dlouho bude firma platit za jejich pobyty.


"Doufám, že komunita Airbnb těmto 20.000 uprchlíků poskytne nejen bezpečné místo ke spočinutí a novému začátku, ale také je vřele přivítá," uvedl šéf Airbnb.


V posledních dnech se desetitisíce lidí snaží Afghánistán opustit. Nutí je k tomu kritická situace, kdy hlavní město Kábul před více než týdnem padlo do rukou bojovníků islamistického hnutí Tálibán. Mnoho Afghánců se vydalo na kábulské letiště v naději, že se jim podaří ze země dostat některým z evakuačních letů, které organizují vlády Spojených států a dalších zemí.


Už minulá desetiletí konfliktu v Afghánistánu vyvolala vážnou uprchlickou krizi. Podle Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) je téměř 2,5 milionu registrovaných uprchlíků z Afghánistánu.


Pomoc afghánským uprchlíkům přislíbily nevládní organizace, náboženské organizace a místní vlády v USA, Británii a dalších zemích. Chesky vyzval podnikatelskou komunitu, aby je následovala. "Doufám, že to inspiruje další šéfy firem, aby učinili totéž. Není času nazbyt," zdůraznil dnes Chesky.


Zdroj: ČTK




"Od prosince 2020 lze akcie společnosti Airbnb obchodovat na burze."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top