investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Adyen těží z krachu Wirecard

21.08.2020

Zatímco skandál ohledně německé společnosti Wirecard...

Zatímco skandál ohledně německé společnosti Wirecard stále plní přední stránky novin, nizozemský konkurent Adyen zažívá zlaté časy. Obrat platební společnosti Adyen se v první polovině letošního roku zvýšil o více než čtvrtinu. To se projevilo na ceně akcií. Zatímco na začátku roku se obchodovaly kolem úrovně 744 eur za kus, začátkem srpna vystoupaly na dvojnásobnou úroveň. V posledních dnech však akcie Adyen začaly ztrácet a momentálně se obchodují za 1350 eur za kus.

Současné nacenění společnosti Adyen je velmi vysoké. Poměr mezi tržní cenou akcie a čistým ziskem na akcii přesahuje úroveň 200. To je extrémně vysoká hodnota i pro růstové společnosti. Přesto většina analytiků oslovených agenturou Bloomberg doporučuje akcie Adyen koupit nebo držet.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Mezi zákazníky Adyen patří například Ebay, Uber, Spotify či Zalando. Společnosti pomohla koronavirová pandemie, která urychlila přechod zákazníků z kamenných prodejen do e-shopů. Výrazný rozvoj online nakupování je vodou na mlýn platebních společností. Ty se sice trápí kvůli poklesu tržeb navázaných na cestovní ruch, ale tyto ztráty jsou více než kompenzovány z virtuálního prostředí.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Přestože skandál společnosti Wirecard poškodil celé odvětví poskytovatelů platebních služeb, společnost Adyen z něj těží. Po Wirecardu přebrala řadu zákazníků. Díky tomu Adyen zažívá obří nárůst tržeb i cen akcií na burze."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top