investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Adidasu mírně klesly tržby

07.05.2023

Firma stále řeší konec spolupráce s rapperem Ye...

Tržby německého výrobce sportovní obuvi a oblečení Adidas v prvním čtvrtletí meziročně klesly o jedno procento na 5,27 miliardy eur (123,5 miliardy Kč). Firma to uvedla ve svém pátečním sdělení. Výsledek ale překonal odhady analytiků. Společnost se ještě musí rozhodnout, co udělá se spoustou neprodaných tenisek Yeezy, které jí zbyly po loňském ukončení spolupráce s rapperem Ye, dříve známým jako Kanye West.

Analytici v anketě samotné společnosti očekávali, že tržby meziročně klesnou o čtyři procenta. Podnik, jemuž loni prudce klesl zisk, vykázal na začátku letošního roku provozní zisk 60 milionů eur a nižší hrubou marži kvůli vyšším nákladům v dodavatelském řetězci a větším slevám. Celoroční výhled firma potvrdila.

Firmě se dařilo v Latinské Americe a v částech Asie. Společnost zvyšuje výrobu klasických tenisek Samba, Gazelle a Campus, aby uspokojila vysokou poptávku.

Aktuální rok ale nebude uspokojivý, oznámil generální ředitel Björn Gulden. Adidas se ale podle něj už zaměřuje na budování silné základny pro lepší rok 2024.

Firma nesdělila, co zamýšlí provést s neprodaným zbožím značky Yeezy v hodnotě 1,2 miliardy eur, které pochází ze zrušené spolupráce s rapperem a designérem Ye. Konec podnikání s Yeezy snížil firmě ve čtvrtletí tržby zhruba o 400 milionů eur.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top