investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Adidas zvýšil tržby o 16 procent

09.03.2022

Letos čeká další růst díky oživení v Číně, kde se loni stal terčem bojkotu západních...

Německý výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas loni zvýšil tržby bez vlivu kurzových výkyvů o 16 procent na 21,2 miliardy eur (540 miliard Kč). Letos čeká další růst díky oživení v Číně, kde se loni stal terčem bojkotu západních značek čínskými spotřebiteli. Postihne ho ale výpadek obchodů v Rusku, kde kvůli ruské invazi na Ukrajinu do odvolání zavřel obchody a přerušil i internetový prodej. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení.

Adidas předpokládá, že tržby letos porostou po očištění od výkyvů směnných kurzů o 11 až 13 procent. Prognóza zahrnuje riziko výpadku až 250 milionů eur z obchodu v Rusku a Společenství nezávislých států. To odpovídá zhruba 50 procentům celkových tržeb společnosti v regionu.

V samotném čtvrtém kvartálu se tržby po očištění od výkyvů směnných kurzů snížily o tři procenta na 5,1 miliardy eur. Na vině byly problémy s dodavatelskými řetězci, situace v Číně i vyšší náklady. Zisk klesl téměř o 14 procent na 123 milionů eur.

V Rusku Adidas provozuje asi 500 obchodů, což je čtvrtina z jejich celkového počtu. Možný výpadek obchodů v Rusku představuje asi jeden procentní bod růstu celé firmy.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Společnost Adidas nedávno představila svou novou strategii Own the Game. V rámci této strategie chce výrazně zvýšit tržby a zisk. Zaměřit se chce hlavně na fotbal, běh, trénink, outdoor a životní styl.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top