investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Investice do zlata

01.01.2020

Vyplatí se investovat do zlata?


Investovat do zlata pro vás znamená:
- ochránit své jmění před inflací
- investovat do tisíciletím prověřeného aktiva
- investovat bez DPH


Přečtěte si také: 
Investice do zlata: Výhoda nebo vyhozené peníze?
Proč nakupovat zlato


Zlato je tradiční investice


Dalo by se říci, že zlato je a bude věčné. Zlato je jeden z nejvzácnějších kovů na světě. Investice do zlata je z pohledu kolísavosti jeho hodnoty relativně bezpečná forma investice a má dlouhodobý potenciál růstu. Někteří lidé o zlatu praví, že jim slouží jako pojistka na horší časy. Proč? Zlato nečelí úskalím srozumitelnosti jazyka či hodnoty. 


Zlato je věčné


Zlato ke všem lidem mluví svou vlastní řečí. Bez slovníku, beze slov. Zlato tady bylo v dobách před průmyslovou revolucí, před moderní dobou s internetem a iPady. A zlato tady bude i po nás. Zlato bude věčné. I proto má smysl do něj investovat. 


Zlato je investice do jistoty


Zlato má jednu obrovskou výhodu – rozumí mu snad každý na světě. Oproti cenným papírům a peněžním bankovkám můžete zlato prostě uložit do trezoru a zapomenout na něj. Zlato nemá problémy s jazykem, inflací, deflací, s poklesem jakýchkoliv měn či akciových trhů. 


Zlato na horší časy


Každý, kdo má dnes doma v trezoru zlato, má zároveň jistotu na horší časy. Protože kdyby současný světový systém měn zkolaboval, kdyby najednou peníze neměly žádnou hodnotu, může se člověk spolehnout na zlato. Kus zlata totiž bude moci vždy směnit za cokoliv jiného. Za potraviny a další komodity nutné k přežití. Ano, s penězi si v období největších krizí můžete zatopit a zahřát se, což se zlatem zkrátka není možné. Ale i v té největší krizi, kdy peníze nebudou mít žádnou hodnotu, si můžete být jistí, že se najdou lidé, kteří vám výměnou za kus zlata poskytnou nejen jídlo, ale i teplý a suchý příbytek. Proto je zlato jasnou investicí do jistoty. Do jistoty přežití. Zaplatit zlatem můžete komukoliv a kdykoliv.


Zlato má vysokou likviditu


Když máte zlato, máte zároveň téměř jistotu, že vždy najdete kupce. Zlato je vysoce likvidní investiční prostředek. Znamená to, že jej můžete z hodiny na hodinu prodat a přeměnit jej na peníze. A to téměř bez ztrát, v jakékoli době, kdekoliv na světě a v kterékoliv politické situaci, bez placení daní ani jiných státních zásahů.


Přečtěte si také: Kdy investovat do zlata


Zlaté slitky


Investiční zlato se prodává v podobě zlatých slitků různých hmotností. Na každém zlatém slitku je vždy vyražena informace o výrobci a také výrobní číslo. Díky tomu je každý zlatý slitek jedinečný a evidovaný. Díky tomu nelze pochybovat o pravosti a hodnotě zlaté cihly.


Jak investovat do zlata


Správně uvažující investor by měl diverzifikovat své investice. Měl by rozložit riziko svých investic. Vsadit veškeré své jmění na jednu kartu se totiž člověku může stát osudným a v momentě může přijít o všechno. Například při propadu akciového trhu ztratí hodnota vašich akcií a tím i vaše jmění. Pokud je však investor moudrý a rozdělí své jmění i do jiných investičních nástrojů, bude při propadu akciového trhu postižena jen ta část jmění, kterou vložil do akcií. Ostatní majetek investovaný do podílových fondů, zlata, investičních certifikátů nebo dluhopisů zůstane ochráněn.


Obecné zásady při nákupu zlata


Při nákupu investičního zlata platí stejné zásady, jako při jakémkoliv jiném nakupování na internetu či v kamenném obchodě. Lze je shrnout do několika jednoduchých rad:

  • Spolehlivost – dávejte pozor na to, aby byl prodejce zlata solidní, tedy poctivý a spolehlivý.
  • Historie – obchodník se zlatem by měl být na trhu delší dobu.
  • Reference – dobrý obchodník je u zákazníků ověřený a zákazníci u něj nakupují opakovaně.


Poslechněte si podcast na toto téma:


Pozn: Nejedná se o poskytování investičních služeb, protože fyzické zlato není investičním nástrojem ve smyslu § 3 zákona o podnikání na kapitálovém trhu, a proto tato činnost obchodníka s cennými papíry nepodléhá dohledu ČNB.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top