investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Zisky ČEZu se odrážejí ode dna

20.03.2018

Energetický gigant ČEZ ve výsledcích příjemně překvapil jak ve 4. kvartále, tak za celý loňský rok. Situace se tedy postupně lepší a vytváří prostor pro návrh ...

Energetický gigant ČEZ ve výsledcích příjemně překvapil jak ve 4. kvartále, tak za celý loňský rok. Situace se tedy postupně lepší a vytváří prostor pro návrh slibné dividendy před valnou hromadou. Poslední kvartály nabízí firmě větší šanci zajistit si ceny elektřiny na další roky. Nejistotou je ale výše dividendy a případné vypořádání se soukromými akcionáři v případě dělení ČEZu za účelem stavby nových reaktorů.
 
Výhled hospodaření ČEZu potvrzuje očekávání, že by letos měly výsledky dosáhnout svého dna. Od něj by se mělo hospodaření firmy odrazit vzhůru koncem letošního roku. Je ale možné, že k tomu dojde až v průběhu roku příštího.
 
Nejistotu pro akcionáře nadále představuje cena, resp. protihodnota, kterou by soukromí akcionáři získali v případě dělení ČEZu kvůli stavbě nových reaktorů. Očekávání potřeby velkých investic na stavbu nových reaktorů může vést k opatrnému vyplácení dividendy. Křivka termínových kontraktů elektřiny bude také klíčovým faktorem obratu hospodaření společně s cenou emisních povolenek.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top