investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

ČNB možná brzy začne investovat část své intervenční rozvahy

22.06.2017

Banka ústy guvernéra Rusnoka uvedla, že zvažuje do budoucna alokovat část přebytečných devizových rezerv, které banka získala ...

Banka ústy guvernéra Rusnoka uvedla, že zvažuje do budoucna alokovat část přebytečných devizových rezerv, které banka získala při intervencích proti koruně, do rizikovějších investic, které více vynášejí. Dle guvernéra může jít například o převedení části deviz z EUR do USD a dále investice do kvalitních vládních nebo hypotekárních dluhopisů v Evropě a Americe, ale také do velmi kvalitních bondů evropských a amerických firem. Zatím jde o fázi úvah a dle Rusnoka by ČNB o případném reinvestování části rozvahy nikdy neinformovala předem.

Rusnok konstatoval, že velká část spekulantů se pravděpodobně stala investory a své pozice v korunách drží nadále. Pokud by ČNB začala intervenční prostředky reinvestovat, stala by se také dlouhodobým hráčem a díky vyššímu výnosu by vykompenzovala ztráty z posilování koruny nebo by případně dokonce díky investicím vydělala. Investováním by tedy získala čas spekulanty unavit ještě více než doposud.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top