investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Proč česká koruna po sérii zisků opět oslabuje

22.06.2017

Trend posilování koruny se prozatím zastavil, důvodů byla řada, jeden technický, konkrétně vybírání zisků spekulantů a hedgerů poblíž

Trend posilování koruny se prozatím zastavil, důvodů byla řada, jeden technický, konkrétně vybírání zisků spekulantů a hedgerů poblíž úrovně 26,10 až 26,15, protože se kurz přiblížil hladině 26 CZK za EUR a spekulanti už mají solidní zisky a nechtějí dál bojovat proti ubývání časové hodnoty futures, pokud by koruna přestala posilovat.
 
Kurzu ale hodně uškodily také výroky jednoho z centrálních bankéřů, Marka mory 20. června, který prohlásil, že pokud by koruna posilovala současným tempem, mohlo by to ČNB vést k odkladu zvýšení úrokových sazeb. Guvernér Rusnok o den později mluvil v podobném duchu. ČNB tak velmi jasně slovně intervenovala a interpretace trhem je, že si nyní ČNB nepřeje tak rychlé posilování koruny a pravděpodobně chce momentálně udržet hladinu 26 CZK/EUR.
 
Koruně neprospělo ani posilování amerického dolaru vůči většině hlavních měn a naopak oslabování cen komodit, zejména ropy.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top