investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Co stálo za současným poklesem trhů?

18.06.2017

Zdá se, že efekt „sell in May“ měl letos zpoždění a dorazil v červnu místo května, kdy jej většina investorů tradičně očekává.

Zdá se, že efekt „sell in May“ měl letos zpoždění a dorazil v červnu místo května, kdy jej většina investorů tradičně očekává. Trhy umí být někdy (nebo spíše často) škodolibé. Nicméně, důvodů nedávného několikadenního poklesu cen akcií bylo rozhodně více, mimo jiné pokles cen ropy a technologických titulů či zvednutí úrokových sazeb FEDem. Nicméně, toto opatření je pravděpodobně již zahrnuto v cenách, a navíc investoři nyní naopak očekávají výrazně pozvolnější tempo růstu sazeb. Pravděpodobnost, že FED zvedne sazby znovu do konce letošního roku je nyní dle křivky futures amerických úrokových sazeb na cca 42 procentech a odhaduje se, že pokud FED letos zvedne, tak k tomuto kroku přistoupí spíše až ke konci roku. Pokles souvisel i s výprodeji automatizovaných strategií, které v posledních měsících výrazně preferovaly zejména technologické a růstové akcie, které zároveň zaznamenaly nízký rozsah pohybů ceny, takže byly ideálním kandidátem do velké řady portfolií.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top