investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

RWE na rok ruší dividendu

22.02.2017

Německo: RWE vydalo předběžné výsledky za 2016, reportovat bude oficiálně až 14. března. Účetně firma odepsala část aktiv kvůli poklesu cen elektřiny.

Německo: RWE vydalo předběžné výsledky za 2016, reportovat bude oficiálně až 14. března. Účetně firma odepsala část aktiv kvůli poklesu cen elektřiny. Kvůli vysokým nákladům na závazky z jaderné energie se firma rozhodla na 1 rok nevyplatit dividendu na běžných akciích (vyplatí pouze dividendu preferenčním akciím, které většina běžných investorů nevlastní).
 
Dividendu hodlá obnovit příští rok na úrovni 0,5 EUR na akcii. Tato dividenda by měla dle firmy být dlouhodobě udržitelná a 50 centů je dle firmy minimum, které v dalších letech hodlá vyplácet. Znamenalo by to dividendový výnos minimálně cca 4,1 % ze současné ceny.
 
Díky negativní zprávě ohledně dividendy budou akcie RWE několik dní pod tlakem a krátkodobě se jeví jako rozumnější vybrat zisky nebo nastavit prodejní stop pokyny také proto, že přebytek na trzích ropy a uhlí je uměle tlumen pouze administrativními zásahy a na plynu je tržní přebytek.
 
Dlouhodobě v horizontu let by sektor energetiky měl naopak mít mírně rostoucí tendenci s tím, jak se nerovnováha na trhu bude postupně vyrovnávat a akcie RWE by měly také profitovat.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top