investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Projev Theresy Mayové o Brexitu

16.01.2017

Dnes budou trhy očekávat zejména projev Theresy Mayové ohledně Brexitu, v Americe investoři po dlouhém víkendu dostanou možnost...

Dnes budou trhy očekávat zejména projev Theresy Mayové ohledně Brexitu, v Americe investoři po dlouhém víkendu dostanou možnost upravit pozice před inaugurací prezidenta Trumpa a zasedáním Evropské centrální banky, od níž se ale nečekají žádné zásadní změny monetární politiky. V pátek budou expirovat měsíční i roční opce.

Saudská Arábie prohlásila, že nebude třeba dohodu o omezení ropy pravděpodobně prodlužovat déle než za první půlku roku protože trh se vyrovnává sám. Arábie se snaží omezit růst ceny, aby břidliční těžaři nezvýšili těžbu příliš mnoho. Mezinárodní měnový fond zvýšil odhad růstu americké ekonomiky díky očekávání Trumpovy politiky.

Trump umírňuje některé své předvolební názory. Například nehodlá označit Čínu první den v úřadu měnovým manipulátorem, ale prvně si s ní promluví. Ponechá také sankce proti Rusku „minimálně určitý čas“ a chce o nich jednat podle toho, co bude ruská strana ochotna za zrušení sankcí nabídnout.

V 11:00 uvidíme průzkum ZEW ekonomického sentimentu z Německa a eurozóny a Empire manufacturing index z Ameriky. Bude mluvit představitel FEDu Dudley a ministr financí Jack Lew.

Dnes reportuje mimo jiné United Health, Morgan Stanley, CSX, United Continental, Interactive Brokers nebo IHS.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top