investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Americké akcie na rozcestí

25.05.2016

Mnohé hovoří pro pokles, ale čím jasnější se další směr zdá být, tím spíše lze očekávat, že nás trh překvapí. Investoři by mohli zareagovat už s půlročním předstihem na pozitivní očekávání výsledků v letošním třetím čtvrtletí.

Při pohledu na graf amerického akciového indexu S&P 500 se nabízí otázka, zda akciové trhy za mořem mohou ještě posilovat. Index se sice nachází ve srovnání se začátkem roku na nule, ale od minimálních hodnot v tomto roce vzrostl o 14 procent. Z pohledu posledních dvaceti let je dokonce na horních hodnotách obchodního pásma.

Klouzavé průměry se chovají stejným způsobem jako před pádem v letech 2001 a 2008. Techničtí obchodníci na ročním grafu identifikují formaci obracející trend. A znepokojivý jeindex volatility, který připomíná klid před bouří.

Grafy jsou tedy negativní, ale jak vypadají fundamentální ukazatele? Svou roli jistě sehrají americké úrokové sazby, které při zvýšení mohou část kapitálu z akciových trhů odlákat. Do 23. června můžeme čekat i zvyšující se nervozitu před britským referendem o setrvání v Evropské unii.

Náladu amerických investorů příliš nepodpořily ani vesměs horší meziroční výsledky firem za první čtvrtletí letošního roku a výhledy pro následující kvartál.

Mnohé hovoří pro pokles, ale čím jasnější se další směr zdá být, tím spíše lze očekávat, že nás trh překvapí. Investoři by mohli zareagovat už s půlročním předstihem na pozitivní očekávání výsledků v letošním třetím čtvrtletí.

Investice se zajímavým úrokem

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top