investice.cz /Akcie
Vaše investiční příležitosti

Máloco bolí, jako promeškaná příležitost

96% růst od počátku roku

Takový výnos měli naši klienti, kteří se rozhodli v nás vložit důvěru. Společnost Meta se po velké nákladové reformě a změně celkové firemní strategie vrátila mezi největší firmy světa závratnou rychlostí. Takový růst je výjimečný a tomu odpovídá i náš servis. Podílejte se na dalších příležitostech s BH Securities.
Tato příležitost vám možná uletěla.
Další jsou však před vámi.

Investice do akcií

Pošlete své peníze vydělávat do světa.

Akcie představují způsob, jak se stát spolumajiteli úspěšných společností a zajistit si tak podíl z jejich zisků. Ať už vás láká příležitost k profitu nebo se chcete stát součástí firem, které mění svět, partnerství s BHS představuje pohodlnou a informovanou cestu přímo na akciový trh.

Přímý nákup akcií

S BHS nakupujete akcie světových firem z kapitálového trhu. Narozdíl od různých derivátů či certifikátů s námi můžete bezprostředně zasahovat do světové ekonomiky jako spolumajitelé významných společností. Při výběru svého portfolia máte naprostou volnost. Můžete se tak například držet zkušeností z vašeho oboru a investovat do společností, které jsou vám blízké. Nákupem akcií firmě můžete vyjádřit svou podporu a zároveň profitovat z jejího úspěchu.

Se silným partnerem

Na českém kapitálovém trhu působíme už od jeho vzniku v roce 1993. Jsme totiž zakládajícím členem Burzy cenných papírů v Praze a také jedním z tvůrců trhu. Díky tomu máme široký přehled o ekonomickém dění u nás i ve světě. A prostřednictvím našich špičkových odborníků se o tyto znalosti pravidelně dělíme s našimi klienty. Jsme přesvědčeni, že mít vedle sebe silného, ověřeného a spolehlivého investičního partnera dělá z obchodování radost na duši i bankovním účtu.

S individuální péčí

Věříme, že dlouhodobé obchodní partnerství je založeno na vzájemné důvěře a osobním přístupu. Proto jako náš klient máte svého odborníka, který vám je k dispozici každý den od rána do pozdního večera. Zajistí vám čerstvé informace z dění na akciových trzích a upozorní na nejzajímavější příležitosti. Zároveň pro vás kdykoli uskuteční vaše investiční rozhodnutí. Své obchody tak můžete uzavírat jak sami online tak po telefonu.

Investiční příležitosti před námi

Využijete jich, nebo vám utečou?

Jednou za čas se v investičním moři objeví velká ryba. Příležitost, která má velký potenciál a nebude se jen tak opakovat. Ti, kdo ji dokážou využít, mohohou vydělat. Ostatní musí čekat dál. Ve které skupině budete vy?

V současné době vidíme na obzoru tyto zajímavé možnosti:

Apple

Apple patří k největším společnostem na světě a nabízí široké portfolio hardwarových a softwarových produktů pro spotřebitele i firmy.

zjistit více

BlackRock

BlackRock Inc je největší veřejně obchodovanou firmou v oblasti správy investic, která k 31. prosinci 2022 spravovala aktiva v hodnotě 8,6 bilionu USD.

zjistit více

Humana

Humana Inc. je jednou z největších soukromých zdravotních pojišťoven ve Spojených státech, která se zaměřuje na poskytování zdravotních pojišťovacích programů Medicare Advantage.

zjistit více

JD.Com

Společnost JD patří mezi největší maloobchodní online prodejce v ČLR.

zjistit více

Porsche Automobil Holding SE

Ztělesnění bohatství rodin Porsche a Piechových s většinovou kontrolou ve skupině Volkswagen a s abnormálně nízkým naceněním akcií.

zjistit více

Coursera

Růstová společnost která spolu se špičkovými americkými univerzitami poskytuje univerzální přístup ke kvalitnímu vzdělání po celém světě.

zjistit více

Meta Platforms Incorporated

Americký technologický gigant ve snaze znovuobjevit další růstovou křivku za pomocí metaversu.

zjistit více

Tripadvisor

Celosvětově využívaný poskytovatel služeb v rostoucím odvětví cestovního ruchu.

zjistit více

Sea Limited

Rapidně rostoucí asijský konglomerát v oblasti e-commerce, fintechu a digitální zábavy s vysokou zákaznickou základnou.

zjistit více

Tesla

Inovativní technologický leader s hmatatelnými výsledky a nedozírným potenciálem za atraktivní cenu.

zjistit více

Výnosy minulé nejsou zárukou výnosů budoucích.

Akciový trh dlouhodobě roste

Čím dřív začnete investovat, tím dřív můžete vydělávat.

Jako je tomu u každé investice, výhody s sebou přinášejí i rizika. Akcie jsou snadno a rychle prodejné, zato jejich hodnota je velmi proměnlivá a závisí na mnoha faktorech.
Z dlouhodobého hlediska se však akciové trhy z každého propadu vždy vzpamatovaly. Ať už za poklesem byl státní převrat, ekonomická krize, nebo dokonce světová válka, při pohledu nazpět jde jen o drobné schůdky na stoupající křivce.

Na tomto grafu si můžete prohlédnout, jak se za posledních 120 let vyvíjel Dow Jones Index, nejznámější ukazatel amerického akciového trhu.

Konec 19. století

Zlatý standard v USA

Navázání amerického dolaru na 1/20 unce zlata přineslo cenovou stabilitu, ale oslabilo možnosti státu reagovat na ekonomické problémy. I to byla jedna z příčin velké deprese roku 1929. Proto byl zlatý standard v roce 1933 opět opuštěn. V jiné formě na něj navázal až Bretton-woodský systém, který pomohl s obnovou po II. světové válce. I ten byl však nakonec zrušen v roce 1973. 

začít obchodovat

1924

Ford vyrobil 10 milionů vozů

Tento milník znamenal definitivní vítězství montážní pásové výroby, která přinesla levnější zboží a zároveň práci statisícům lidí. Ti tak za své vydělané peníze mohli více utrácet a vracet své vyšší příjmy zpět do ekonomiky. Ta díky tomu mohla vzkvétat.

začít obchodovat

1929

Pád burzy a hospodářská krize

Všeobecná prosperita krytá vysokým zadlužením přinesla velký nárůst akciového trhu i různých spekulací. Když pak začala hodnota akcií postupně klesat, investoři se houfně snažili proměnit svá aktiva zpět na peníze. Tím zatlačili ceny ještě níže, což vedlo k panice a dalšímu prudkému poklesu cen akcií. Následoval krach newyorské burzy, známý jako černý pátek. Vlna bankrotů podniků i bank zasáhla celý svět a způsobila největší hospodářskou krizi 20. století. Krize se stala i jedním ze spouštěčů 2. sv. války.

začít obchodovat

1941

Útok na Pearl Harbor

V reakci na japonskou expanzivní politiku v Tichomoří vyhlásily Spojené státy a jejich spojenci embargo na dovoz surovin do Japonska. Místo ústupu požadavkům USA se ostrovní císařství rozhodlo k překvapivému útoku na americkou námořní základnu Pearl Harbor. Následoval vstup USA do II. světové války a s ním i obrovská válečná výroba, která se stala základem ekonomického boomu na následující dvě dekády.

začít obchodovat

1951

Začátek korejské války

Brzy po skončení II. světové války se nad východním blokem zatáhla pověstná železná opona a svět se ocitl na prahu dalšího konfliktu. Napětí mezi USA a Sovětským svazem, známé jako studená válka, se projevilo již na začátku 50. let válkou v Koreji. A právě ta se stala pomyslným startovním výstřelem závodu ve zbrojení. Následný rozvoj výroby a technologie podpořil i růst akcií amerických firem.

začít obchodovat

1964

USA vstupují do války ve Vietnamu

Po zažehnání karibské krize, kdy se svět ocitl na hranici nukleární války, došlo k dalšímu konfliktu, do kterého se přímo zapojila i americká armáda. Přes počáteční úspěchy se vietnamská válka prodlužovala a rychle ztrácela domácí podporu obyvatel. Na trh padla deprese, zvýšila se inflace, narostla míra chudoby a ceny akcií ve válečných letech stagnovaly. Ekonomicky nakonec příliš nepomohlo ani monetární rozvolnění v podobě definitivního opuštění směnitelnosti dolaru za zlato v roce 1973.

začít obchodovat

1973

Ropný šok

V říjnu 1973 vypukla krátká jomkipurská válka, již pátý neúspěšný pokus arabských zemí zničit Izrael. V reakci na to se Sdružení zemí vyvážejících ropu (OPEC) rozhodlo potrestat židovský stát a jeho spojence zákazem vývozu ropy a celkovým omezením těžby. Tento krok vedl ke skokovému zdražení, a i když bylo později embargo odvoláno, vysoké ceny ropy a inflace způsobily sérii ekonomických recesí po celém světě. To se silně dotklo i Spojených států vyčerpaných z války ve Vietnamu. Americká ekonomika se se stagnací potýkala až do konce 70. let.

začít obchodovat

80. léta

Ekonomické reformy

Prezident USA, Ronald Reagan, nastolil novou ekonomickou vizi založenou na snižování daní velkým podnikům, omezování sociální politiky a navyšování výdajů na obranu. Tyto kroky sice zvýšily společenskou nerovnost a růst státního dluhu, ale v důsledku způsobily hospodářský rozkvět. Inflace se zmírnila, ekonomika začala opět růst a s ní i akciový trh. USA tak získaly definitivní ekonomickou i zbrojní převahu nad Sovětským svazem, který navíc musel čelit astronomickým nákladům v reakci na výbuch jaderné elektrárny v Černobylu v roce 1986. Samotná katastrofa neměla velký dopad na akciové trhy.

začít obchodovat

1991

Rozpad SSSR

V průběhu 80. let Sovětský svaz již nedokázal držet tempo růstu s USA. Jeho hospodářství brzdily vysoké výdaje na zbrojení i technologická zaostalost. Nalomené hospodářství vyčerpala i dlouhá a neúspěšná válka v Afghánistánu nebo katastrofa v Černobylu. Politický tlak USA spolu národnostními i celospolečenskými třenicemi nakonec vedl k rozpadu SSSR. Díky tomu se otevřela celá řada nových trhů, které se mohly zapojit do světové ekonomiky, což pomohlo k dalšímu růstu amerického akciového trhu.

začít obchodovat

2001

Konec internetové horečky

Druhá polovina 90. let přinesla rozšíření internetu. Vznikla tak vlna tzv. dot-com firem, které prodávaly on-line často za ztrátové ceny s cílem ovládnout co největší podíl rostoucího trhu. Uvolněná politika americké centrální banky FED a všeobecné nadšení jim umožnilo snadno získávat úvěry a ceny jejich akcií raketově rostly. Tato bublina praskla na začátku roku 2001, kdy došlo k propadu cen akcií a vlně krachů. Světovou ekonomiku následně narušily i teroristické útoky ze září téhož roku.

začít obchodovat

2008

Americká hypoteční krize

Aby se překlenuly potíže ze začátku nového století, uvolnil FED pravidla. Snadno dostupné hypotéky zvýšily ceny amerických nemovitostí. Banky při tom často nedbaly na velkou rizikovost úvěrů a očekávané splátky balily do neprůhledných investičních instrumentů. Ty následně prodávaly do celého světa. Když pak narostly úrokové sazby a hypotéky se dlužníkům přestalo dařit splácet, zabavené nemovitosti zaplavily trh. Tím také prudce klesly jejich nafouknuté ceny. Ve stejném čase začaly kolabovat i „toxické“ investiční balíčky. To vedlo ke úpadku mnoha bank i fondů, které do nich investovaly. Uzavření obchodů a následný krach obří investiční banky Lehmann Brothers spustil panický výprodej napříč trhem. To spustilo celosvětovou ekonomickou a finanční krizi.

začít obchodovat

2020

Pandemie koronaviru

Propuknutí celosvětové pandemie koronaviru, který se rozšířil z Číny, mělo za následek nucené zastavení ekonomického provozu v mnoha odvětvích po celém světě. Toto vedlo k narušení dodavatelského řetězce, zvýšení ceny surovin a růstu inflace. Přesto se po počátečním šoku a silném propadu dokázal akciový trh během několika týdnů vzpamatovat, a dokonce významně vzrůst. Lví podíl na tom měly technologické společnosti.

začít obchodovat

Jak nakupovat akcie s BHS

Ať už nic nepropásnete.

Stačí nám nechat kontakt. Brzy se ozve náš akciový specialista a založí s vámi váš vlastní přístup na obchodní portál. Tam si následně můžete spravovat celé vaše portfolio. BHS je vám při tom spolehlivým partnerem. Zajistíme pro vás relevantní podklady a čerstvé informace ze světových akciových trhů, které nepřetržitě monitorujeme. Ať už nám dáte vědět online nebo telefonicky, vaše rozhodnutí vždy bezodkladně realizujeme.

To skutečně důležité je však vždy na vás - rozpoznat svou příležitost a využít ji.

Využijte příležitosti

Jestli se chcete pustit do investování nebo máte nějakou otázku, stačí zde zanechat kontakt a váš vzkaz. Jeden z našich odborníků se vám brzy ozve, vše vysvětlí a rychle společně vyřídíte potřebné formality. K samotnému obchodování dostanete tu nejlepší výbavu – kvalitní a čerstvé informace i spolehlivého partnera, který zrealizuje každé vaše rozhodnutí. Svět financí je vám otevřený.

Kontaktní údaje

Máme pro vás více investičních příležitostí

Fondy

Alternativní investice
do netradičních skupin aktivit

Zlato

Dlouhodobý uchovatel
hodnoty

Asset management

Komplexní servis v oblasti
osobních financí

top